TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

Ovdje možete prezentirati vaše projekte prerade na ljubimcu

Moderator: Kiščina

TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la Kiščina » 31 srp 2008, 09:28

Izvor: http://www.opel-problemforum.de/f70-%5B ... splay.html

Prevedeno uz pomoc http://translate.google.com/translate_t .....

Tech2 ručna aktivacija on-board računala (BC) na GID ili CID

Model godine 2004 -> BC otključali!
Model godine 2005 -> BC otključali!
Model godine 2006 -> BC otključali!
Model godine 2007 -> BC otključali!
Model godine 2008 -> BC otključali!
Model godine 2009 -> BC otključali!

Objašnjenje o tome kako sa Tech2 aktivirati BC na GID ili CID.

Programiranje za GID također se može primijeniti za CID.

Ako u tvornici nije aktiviran BC pritiskom na gumb BC dobijete prikaz:

Slika


Znači:

1. Povezati Tech2 i prebaciti -> vozila dijagnostika -> model godine -> vozila -> informacijski sustav:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

2. Ona izabrati prikaz -> prekidač za paljenje -> Jedan od njih je za zaslon:

Slika
Slika

3. Sada smo na prikazu izbornika. Izabrati Info-djelovala na rasporedu. Man pruža podatke na drugoj slici te je tvornički kod isprogramirano na 006 Index:

Slika
Slika

4. To pokazuje na Tech2 kakvu vrstu prikaza na display-u imate:

Slika

5. U sljedećem izborniku, odaberite programiranje -> programiranje code Index -> Standard LED (potvrda)

Slika
Slika
Slika

6. Možete vidjeti koji je kod indeksa u izborniku na ekranu isprogramiran, 006 je za neaktivirano (BC) putno računalo. Za putno računalo moramo sada unijeti drugi kod tj. indeks 007 koji je on-board računala (BC). Onda odaberite Programiranje i tamo u sljedećem izborniku unesite kod tj. index 007:

Slika


7. U sljedećem izborniku možete onemogućiti ili omogućiti upozorenje za poledicu. Ako je izabrano, upozorenje za poledicu ce biti prikazano na zaslonu.

Slika

8. . U sljedećem izborniku, odaberite trenutnu programsku varijantu:

Slika

9. U sljedećem izborniku, odaberite unos on-board računala (BC). Možete vidjeti ovdje da BC nije prisutan, odaberite gumb pod mijenjati i na sljedećem izborniku promjeniti ulazak BC prisutan i potvrditi promjene.

Slika


10. Pristupanje on-board računalu (BC) trenutno nije dostupno Izabrati na donji gumb PROG i Tech2 programiranje će zatim biti uspješno.

Slika


Sada ste uspješno aktivirali BC na GID-u ili CID-u. Na ekranu će se sada prikazati informacije ako pritisnete gumb BC.

Slika

:bye:
Avatar korisnika
Kiščina
OCC - Moderator
OCC - Moderator
 
Postovi: 2965
Pridružen: 28 srp 2006, 20:16
Lokacija: Belišće <-> Zagreb ( Vukomerec ) Auto: Astra H 1.6 16V, Corsa D 1.2 16V

Re: TECH2 Ručna aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la stressman » 31 srp 2008, 11:02

Morati ćeš snimiti slike pa in staviti na neki imagehosting... ovaj site ne dozvoljava linkanje slika, tj. ne vide se ako nisi ulogiran :)
das "C" projekt

VW Scirocco '84. - daily beater
Avatar korisnika
stressman
OCC - Moderator
OCC - Moderator
 
Postovi: 4093
Pridružen: 04 srp 2005, 10:15
Lokacija: Donja Zelina & ZG

Re: TECH2 Ručna aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la Kiščina » 31 srp 2008, 11:10

I mislio sam samo sto sam stao sa editiranjem jer imam nekog posla u firmi. Inace ni ja nisam ulogiran pa vidim slike. Budem tijekom dana prebacio na imageshack. ;-)

Hvala. :bye:

EDIT: Radim na tome. Jel´ sada radi?
Avatar korisnika
Kiščina
OCC - Moderator
OCC - Moderator
 
Postovi: 2965
Pridružen: 28 srp 2006, 20:16
Lokacija: Belišće <-> Zagreb ( Vukomerec ) Auto: Astra H 1.6 16V, Corsa D 1.2 16V

Re: TECH2 Ručna aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la nsubasi8 » 31 srp 2008, 12:15

vide se slike...
astra h 1.7 cdti-essmort
viewtopic.php?f=5&t=15018#p223033
Avatar korisnika
nsubasi8
OCC - Moderator
OCC - Moderator
 
Postovi: 4553
Pridružen: 12 kol 2007, 13:32
Lokacija: zagreb-kustošija

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la micovska » 11 kol 2008, 18:50

Sjajan prikaz!
Moze li se na ovaj nacin softverski aktivirati BC na Vectru C (ima GID ali nema BC gumb)?
micovska
Max speed: 50km/h
Max speed: 50km/h
 
Postovi: 6
Pridružen: 09 kol 2008, 20:05
Lokacija: Banja Luka

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la Kiščina » 12 kol 2008, 08:23

Ovdje ima uputa za Vectru C, Signuma i Zafiru B:

http://www.motor-talk.de/forum/aktion/A ... &ajax=true

Ne znam koje su potrebe za hardware-om. Mozda ti netko od vlasnika tih vozila moze reci. Ja samo dajem procedure... ;-)

:bye:
Avatar korisnika
Kiščina
OCC - Moderator
OCC - Moderator
 
Postovi: 2965
Pridružen: 28 srp 2006, 20:16
Lokacija: Belišće <-> Zagreb ( Vukomerec ) Auto: Astra H 1.6 16V, Corsa D 1.2 16V

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la micovska » 13 kol 2008, 08:54

Po ovim procedurama izgleda da je programiranje isto kao za Astru H, za hardver sam postavio temu na Vectra forumu, nadam se da je neko imao slicnih iskustava. U medjuvremenu mozda odem do servisera da uradimo programiranje pa da vidimo sta ce se desiti. :molise:
U svakom slucaju veliko hvala i pozdrav! :bye:
micovska
Max speed: 50km/h
Max speed: 50km/h
 
Postovi: 6
Pridružen: 09 kol 2008, 20:05
Lokacija: Banja Luka

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la Ziggy » 23 lis 2008, 18:29

evo moj prvi post,pa mozda ispadne i glupo pitanje,ali postoji li mogučnost da se kupi taj tech2 adapter i kablovi...i gdje ?

na ebay ima jedan...ali mi ne izgleda baš pouzdano!?
Avatar korisnika
Ziggy
Max speed: 50km/h
Max speed: 50km/h
 
Postovi: 5
Pridružen: 22 lis 2008, 22:40
Lokacija: Sinj

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la No_Limit » 19 stu 2008, 03:21

nisam bas 100% siguran, ali koliko se mogu sjetiti mislim da tech2 u opelu nije ispod 3000€


na ebay-u imas one kablove koji idu na laptop i dodatni software koji bi trebao zamijeniti tech2...cini mi se oko 200eur da kosta...
Avatar korisnika
No_Limit
Max speed: 220km/h
 
Postovi: 498
Pridružen: 31 ožu 2006, 23:30
Lokacija: Sarajevo

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la mario.j » 02 sij 2009, 17:49

Ma jel itko zna kako preko tech-a aktivirati i cc za žaruljice na astri h :molise:
bc mi je aktiviran i imam gid
ASTRA H,1.4 njoy+,3M FOLIJA+alu felge+CID+cd70 navi
Insignia 2.0 ecoflex cosmo
http://opelclub.hr/forum/viewtopic.php?t=8788
Avatar korisnika
mario.j
Max speed: 220km/h
 
Postovi: 343
Pridružen: 03 lis 2006, 21:17
Lokacija: Zadar,Kruševo

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la Zvjer » 19 sij 2009, 14:41

Ma ima i za 35$ :angel:
http://www.ecutool.com/myclass.asp?sort ... classid=94

Znam da zvuči pre jeftino, ali ako je dobra kopija onda nema problema. Baš si razmišljam naručiti ELM327 (vjerojatno kopija) OBD-II kabel od njih.
Vjerojatno je kopija ali je 35$ :)
Garaža: Corsa OPC
Slike s vjenčanja: Zvjer.com
Male laži zavade velike ljude - Jerko Čilaš, 17.5.2009.
Avatar korisnika
Zvjer
OCC - Administrator
OCC - Administrator
 
Postovi: 8616
Pridružen: 20 lip 2005, 15:35
Lokacija: Zagreb, Klara

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la darko2301 » 20 sij 2009, 20:19

"....for OPEL vehicles from year 1997 to 2004."

zar nije tvoja corsa novija? jel to radi bez obzira na godinu?
Avatar korisnika
darko2301
Max speed: 170km/h
 
Postovi: 275
Pridružen: 26 lis 2008, 02:19
Lokacija: Zagreb

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la Zvjer » 21 sij 2009, 02:09

Ma jok. Za Tech2 moras imati uvijek najnoviji softver, a ovo nije pravi Tech2.
A sto se OBD kabla tice, to je ovdje offtopic.
Garaža: Corsa OPC
Slike s vjenčanja: Zvjer.com
Male laži zavade velike ljude - Jerko Čilaš, 17.5.2009.
Avatar korisnika
Zvjer
OCC - Administrator
OCC - Administrator
 
Postovi: 8616
Pridružen: 20 lip 2005, 15:35
Lokacija: Zagreb, Klara

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la archie69 » 14 vel 2010, 16:35

Ako bi se aktivirala BC funkcija na astri h, da li bi došlo do nekih novih informacija u service modu TID displaya.
Opel Astra G 2.0 Di 16V '98 CDX
http://www.aviation-spotting.bloger.hr/
archie69
Max speed: 170km/h
 
Postovi: 164
Pridružen: 18 vel 2007, 20:49
Lokacija: Osijek - Bosutsko Naselje

Re: TECH2 Aktivacija BC na GID ili CID (Astra H)

PostPostao/la nsubasi8 » 14 vel 2010, 19:46

ne
astra h 1.7 cdti-essmort
viewtopic.php?f=5&t=15018#p223033
Avatar korisnika
nsubasi8
OCC - Moderator
OCC - Moderator
 
Postovi: 4553
Pridružen: 12 kol 2007, 13:32
Lokacija: zagreb-kustošija

Sljedeće

Vrati se na: DIY - Tuning

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost