Predstavljanje Zafire Tourer i Astre GTC u Zagrebu

Na poziv na druženje s Opelom odazvali smo se s velikom radošću jer smo znali da nas čeka nešto dobro. Uvijek nešto dobro :)

Stigli smo tako nešto iza 19h pred restoran Lido na Zagrebačkom Jarunu gdje su nas svakako dočekali Opeli. Hrpa Opela! Većina ih je bila parkirana vani na cesti, no kvalitetna konjica je bila i pred samim Lidom, tj. u njegovom dvorištu. Dublje u dvorištu bila su dva Opela na mini podestu.

Zafira Tourer i Astra GTC!

Nakon kraćeg divljenja ušli smo unutra i već na ulazu sreli našu Ines Teković koja nas je dočekala kao u vlastitom domu. Hvala Ti Ines :) Dublje u restoranu sreli smo još poznati faca poput Mate Pavličevića, Majde Lojo Pavlović, Mila Elegović, ponešto TV ekipe i naravno Opel team: Marija Perković, Damir Gavran, Sanja Buterin, Ana Bagarić, Jasna Stilinović, …

No, vratimo se nazad na priču. Jedna od novosti večeri je zapravo bio ispraćaj Opelovog šefa Damira Gavrana u bijeli svijet. Naime, objavio se selidbu u Russelsheim na novo radno mjesto. Sretno Damire!

Nakon kvalitetno dobre klope Sanja nam je dala ključeve izloženih automobila da malo istražimo. Teško je sakriti oduševljenje novim autima. Ulazak u Zafiru Tourer je zaista kao ulazak je omanji dnevni boravak na kotačima. Svetlosni detalji u kabini, središnja multipraktik tračnica kao u Merivi, i općenito prostrano vozilo odlične vanjštine i bezobrazno dobrog interijera zaista ne ostavlja čovjeka ravnodušnim.

Astra GTC je pak priča za sebe. Vrlo uspješan dizajn nove Astre je u ovom modelu nahranjen sportskim duhom u konkretno velikoj dozi, ali usporedo s tim radi se o nevjerojatno elegantnom vozilu kojega se nebi posramio niti Sébastien Loeb u odijelu. Osim većine funkcionalnosti preuzete s peterovratne karoserije jedan od detalja koje vrijedi istaknuti je otvaranje prtljažnika trećom tipkom daljinskog upravljača.

Ovom prilikom Vam dostavljamo ponešto sličica ovih krasnih primjeraka i nadamo se da ćemo biti u prilici uživo Vam demonstrirati Zafiru Tourer i Astru GTC na jednom od idućih Opel klub meetova.