Tri nagrade za Opel – nova Corsa osvojila je prestižnu titulu Hrvatskog automobila 2015. godine

  • Nova Opel Corsa HR automobil 2015.
  • Novi Vivaro Lako komercijalno vozilo 2015.
  • Nagrada PR Manager godine, pripala Nevenu Novaku, Opelovom PR Manageru za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Zagreb. Najnoviji Opelov model osvojio je stručni žiri Hrvatske udruge automobilskih novinara. Nova Opel Corsa proglašena je Hrvatskim automobilom godine, i potvrdila da se radi o pravom pobjedniku.

Izbor Hrvatske udruge automobilskih novinara ima posebnu težinu jer žiri čini 12 glavnih urednika najznačajnijih hrvatskih stručnih tiskanih, online i TV medija koji prate auto industriju, a koji su ove godine prepoznali sve prednosti pete generacije Opelovog bestselera.

U finalu izbora za Hrvatski automobil 2015. godine Corsa je premoćno pobijedila pet snažnih konkurenata osvojivši prvo mjesto u glasovima kod deset od dvanaest članova žirija uz dva druga mjesta.

Peta generacija Corse ima novi dizajn i s novim podvozjem i optimiziranim upravljačkim mehanizmom pruža potpuno novo iskustvo vožnje, vrhunsku digitalnu povezanost i odličan omjer cijene i performansi. Nova generacija benzinskih i detaljno obnovljenih dizelskih turbo motora omogućava odlične performanse uz nisku potrošnju i emisije CO2.

Opel Corsa jedan je od najznačajnijih Opelovih modela koji predstavlja otprilike jednu četvrtinu ukupne prodaje. Tijekom 32 godine koliko je prošlo od predstavljanja prve generacije Opel Corse, prodana je više od 12,4 miliona primjeraka. Prethodna četvrta generacija sama, Corsa D, prodana je u tri miliona primjeraka od 2006. Do 2014. U Hrvatskoj Opel Corsa jedan je od najpopularnijih modela na tržištu. U 2014. Zauzima drugo mjesto u segmentu, s tržišnim udjelom od 16,6%, te je četvrti najprodavaniji osobni model u Hrvatskoj.

Opel Vivaro – Lako komercijalno vozilo 2015.

Uz Corsu, titulu je osvojio i novi Opel Vivaro, koji je zajedno sa Renault Trafficom osvojio nagradu za Lako komercijalno vozilo 2015. Opel Vivaro je već godinama lider u svom segmentu, a ove godine ostvario je posebno zapažen uspjeh sa tržišnim udjelom u segmentu od čak 40%. Nova generacija Vivara trebala bi doprinijeti da se takav uspjeh zadrži i u budućnosti.

PR Manager godine. 

Posebna nagrada ove godine pripala je i Nevenu Novaku, Opelovom PR manageru za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Nagrada je to za uspješnu suradnju sa medijima tijekom prethodne godine, i potvrda uspješnog rada cijelog Opelovog tima. Posebnost ove nagrade je da se ona ne dodjeljuje svake godine, i posljednji put je dodijeljena prije šest godina.

Opel ove godine drži čvrsto drugo mjesto na tržištu, s ukupnim udjelom od 10,6%. Nova Corsa jedan je od kamena temeljaca Opelove ofenzive novih modela: do 2018. na tržištu će biti predstavljeno 27 novih modela i 17 novih motora.

Izvor: Opel