Opel Astra GTC osvojila je dizajnersku nagradu “red dot”

Kompaktni kupe osvojio je žiri dojmljivim dizajnom i panoramskim vjetrobranskim staklom

Rüsselsheim/Essen. Opel Astra GTC dobila je prema presudi međunarodnog žirija prestižnu nagradu za dizajn „red dot“ u ovogodišnjoj kategoriji industrijskog dizajna. Ovaj kompaktni kupe koji je predstavljen na tržištu prije nekoliko mjeseci prepoznat je kao sportski, učinkovit i pun inovativnih tehnologija uz dojmljiv dizajn.

Trideset sudaca u žiriju nagrade „red dot“ nahvalilo je Astru GTC za „osvajanje bodova svojim dojmljivim i sportskim dizajnom“. Suci su također istaknuli „panoramsko vjetrobransko staklo koje se proteže posve do sredine krova, bez poprečnih nosača, čime se osigurava da svi putnici podjednako uživaju u vožnji“.

„Vrlo smo ponosni što smo osvojili tu nagradu. Ona je daljnji dokaz da naša Opelova dizajnerska filozofija prema kojoj umjetnička skulpturalnost susreće njemačku preciznost ima ogroman potencijal. Ona ukazuje i na to da nas kupci i stručnjaci iz branše podjednako cijene“, rekao je Mark Adams, potpredsjednik dizajna u Opelu/Vauxhallu.

U ovogodišnjem dizajnerskom natjecanju „red dot: industrijski dizajn“ sudjelovalo je oko 1.800 tvrtki i dizajnera iz 58 zemalja. Natjecatelji su prijavili 4.515 proizvoda u 19 različitih kategorija, stvorivši vrlo oštru konkurenciju u kojoj se Astra GTC pokazala najboljom.

Ovogodišnja nagrada za taj kompaktni kupe samo je najnovija u dugom nizu nagrada „red dot“ koje je Opel dobio za dizajn svojih vozila. Među prethodnim su pobjednicima Astra Sports Tourer, konceptni Opel Flextreme GT/E, Insignia, Opel GT i modeli iz prošlih generacija Astri.

Nagrada „red dot“ potječe iz davne 1955. i otada se razvila u jedno od najvećih i najprestižnijih dizajnerskih natjecanja na svijetu.

Nebeski pogled zahvaljujući panoramskom vjetrobranskom staklu

Kupci koji se odluče za Astru GTC s panoramskim vjetrobranskim staklom moći će uživati u nebeskom pogledu i filmskim pejzažima. Osim toga, ekskluzivne značajke dodaju dinamičnom izgledu vanjštine ovog sportskog kupea dodatnu notu luksuza. Veliko se prednje vjetrobransko staklo proteže posve do sredine krova automobila i pruža vozaču i suvozaču izvanredno vizualno, prostorno i iskustvo vožnje. U slučaju jakog sunčeva svjetla u kabini je moguće spustiti zastor koji se nalazi ispod panoramskog stakla. Zastor je trajno prilagodljiv i lako se može namjestiti i pričvrstiti pomoću ručice za vrtnju. Zaštita od sunca dolazi s integriranim štitnikom koji se, čak i kada je otvoren, posve sprema iza stražnjeg dijela krova.

Izvor: Opel