Demistificiramo: Kako radi Opel Ampera?

Ovih sam dana imao priliku nakratko provozati Chevrolet Volt, brata blizanca Opel Amperi. Budući da se sve više govori o Amperi, a mnogi se pitaju ili nagađaju kako ona funkcionira, odlučio sam sa Vama ući u detalje priče.
Ono što sam, priznajem, i sam do nedavno mislio je da Ampera nema prijenosne stupnjeve odnosno da je električni motor direktno spojen s kotačima te da se isti okreće na svom maksimumu pri maksimalnoj brzini kretanja. Odnosno da se njegovi okretaji u određenom prijenosnom omjeru podudaraju s okretajima samih pogonskih kotača. No to, naime, nije točno. Ampera ima prijenosne omjere, ali oni ne funkcioniraju na nimalo tipičan način već se izmijenjuju ovisno o situaciji. Dakle brzina kretanja je samo jedan od faktora koji utječe na prijenosni omjer, a tu su još i položaj papučice gasa te napor (uzbrdica, sport mod…)

Približiti ću Vam šest tipičnih situacija u kojima se Ampera nalazi:

Nastavi čitati

Astra Enjoy 1.6 115 KS

Četvrtak.
Upoznavanje.
Potrošnja u prvih 3 dana vožnje po Zagrebu iznosila je 11.2 l/100km.

Ono što se iz potrošnje može već u prvih tri dana vidjeti je da auto troši neznatno manje (oko 11.5 l/100km) od turbo ekvivalenta kojega smo imali ranije priliku isprobati (varijanta sa 180 KS). Drugi novinari su na Astri 1.6T 180KS imali ukupni prosjek oko 10.5L u što je zasigurno bila uračunata i vanjska vožnja, no imajući na umu samo gradsku vožnju auto se ne ističe potrošnjom prilagođenom svojim konjima. Vjerujem da gore navedena turbo Astra troši slično, po gradu. Samo za usporedbu, moja Corsa OPC sa 1.6T 192KS motorom i ponešto manje kila troši u sličnom režimu rada po Zagrebu oko 12L.

Nastavi čitati

Opel klub na testiranju Astre 1.6T

Na poziv Majde Lojo Pavlović za testiranje nove Astre, odazvali smo se s velikim uzbuđenjem! Bila je to pozivnica za gostovanje u Auto servisu kao klub ljubitelja marke Opel. Ideja je bila odlična, a ni Majda nakon emisije nije bila nezadovoljna s nama.

Na sljemenu smo se proveli odlično. Došli su dečki s tri različite Astre: Ivor, Fox i Kiš, te ja. To je bio dan za Astre, pa sam Corsu ostavio na King Crossu gdje smo se sakupili. Kada smo konačno stigli na odredište pod Sljemenskim putem uslijedio je pravi show. Prva ekipa je vozila s kamermanom u autu polakše (znate da se slika na kameri ne trese) i vratili su se ugodno iznenađeni autom. Kažu da je udobnost i luksuz na mjestu. U drugoj je turi vozio Fox. Čim je navukao OPC rukavice znali smo da mu Astra neće zaboraviti vožnju koja slijedi. Okrenuo je ključem i otišao put Sljemena. U povratku smo imali što za vidjeti. Naime, dimilo se je iz prednjih diskova vrlo vjerojatno kao nikad prije.

Nastavi čitati