Opel potvrdio iduća generacija Astre OPC dolazi 2017.god. sa 280 konjskih snaga i 1.6 litreni turbo motorom

Opelov inženjer za Opelova vozila visokih performansi (OPC)  Wilfried Dieh je najavio da će sljedeća generacija Astre OPC biti predstavljena u 2017. godini.

Naši špijuni su već uhvatili kamerama prototipe iduće generacije Opel Astre pri testiranju, a sada i imamo preliminarane informacije o vrućoj Astri OPC za 2017. godinu, koja izlazi godinu dana nakon regularne verzije.  Nastavi čitati

Opel Insignia Sport Tourer CrossFour

Glasina je da je Opel napada konkurenciju Audi A4 allroad i VW Passat-a Alltrack  s vlastitom Insigniom Sports TourerCrossfour.

Tvrdeći da je službene slike dizajnirala Opelova tuning ruka Irmscher, recept za novu Crossfour varijantu je vrlo jednostavan. Uzeli su Insigniu ST, dodali kontrastne sive obloge na tijelo auta, ubacili opciju podešavanja visine auta i  “dodali vodu i promiješali”. 😉

Nastavi čitati

Opel od 2013-te kreće putem “downsizinga”

Opel će zajedno sa svojim bratom blizancem Vauxhall-om početi sa procesom “downsize” i to od 2013-te, a sam proces će trajati tri godine. Tijekom tog perioda vozila će dobiti nove motore sa zapremninom koja će se kretati između 1,0 i 1,6 litara, a zadovoljavat će stroge Euro 6 emisijske norme.

Samo dan prije, General Motors je također najavio da radi na novim 1,0 i 1,3 litarskim Ecotec motorima sa tri i četiri cilindra, izravnom ubrizgavanju goriva i turbopunjačima, kako bi se čim prije prilagodili novim emisijskim normama.

Nastavi čitati

Opelovo lako električno vozilo: automobil od jednog eura


• Revolucionaran koncept za gradsku mobilnost uz nultu emisiju
• Električni automobil za vozače od 16 godina naviše

Rüsselsheim/Frankfurt. Opel ozbiljno konkurira za titulu zvijezde 64. međunarodnog sajma automobila u Frankfurtu svojim posve novim električnim vozilom na baterijski pogon. Ovim konceptom otvara se novo poglavlje u električnoj mobilnosti i opravdava Opelova pionirska uloga u razvoju i primjeni alternativnih pogonskih sustava. Ključne brojke ovog automobila sposobnog za vožnju po autocesti su 100 kilometara za 1 euro, samo trećina mase modernog malog automobila te najveća brzina od 120 km/h.

Nastavi čitati

Nadolazeći Astra OPC očekuje se sa snagom od oko 300 KS (220 kW / 295 KS)

Auto Express ima ekskluzivnu vijest da je početak proizvodnje nove Astre OPC upravo potvrđen! Bazirana na Astri GTC, novi OPC će raspolagati s oko 300 konja (220 kW / 295 KS). Auto Express ne spominje hoće li to biti 1.6 turbo ili 2.0 turbo, no svakako se očekuje da će se raditi o dvolitrašu. Auto će biti opremljen 20″ aluminijskim kotačima, trkaćim školjkastim sjedalima, te višebojnim lakom. Kako bi zadržala potrošnju goriva, ova će Astra biti opremljena start/stop sustavom.

OPC će dobiti veće kočnice i izraženiju ispušnu notu. Flexride sustav sa svoja tri načina rada će doći kao standardna oprema i možda će biti posebno podešen za veći užitak u vožnji s čvršćim odzivom upravljača i manje intervencije ESP-a.

Nova Astra OPC će imati svoj prvi nastup tijekom iduće godine.
Izvor: WCF

Opel planira gorivim ćelijama pogonjen top model?

Ako je vjerojavati izvorima WorldCarFans, Opel za kraj 2016 / početak 2017 planira novi top model (iznad Insignie). Razgovarajući s Klausom Franzom iz Automotive News-a potpredsjednik Opelovog nadzornog odbora je rekao da bi taj model trebao biti tehnološki predvodnik s hibridnom i/ili tehnologijom gorivih ćelija. To je relativno neprecizna informacija, no Opel je ranije najavio automobil s gorivim ćelijama za 2015. što možemo uzeti kao svojevrsnu potvrdu.

Dodatne su informacije ograničene, no model kodnog imena TOL (top of the line) će navodno biti bazirano na Eprilon-II platformi dugačkog međuosovinskog razmaka s godišnjim ciljem od 20000 primjeraka (vjerojatno uključujući i Vauxhall).

Opel Flextreme GT/E koncept je postavljen iz isključivo ilustrativnih razloga.
Izvor: WCF