Opel Corsa OPC u proizvodnji od idućeg ljeta

Već znamo da OPC verzija potpuno nove Corse je na putu, ali AutoExpress nam je sada i potvrdio da ova jurilica stiže 2015.godine na ljeto. Ovaj izvještaj podržava glasine koje smo ćuli za standardnu verziju Corse u srpnju, što je upućivalo da je Corsa OPC već u razvoju i da će doći na ljeto 2015. godine.

Nastavi čitati

Špijunske fotografije Astre Sedan 2013

Naši špijuni su uhvatili neke prilično otkrivajuće snimke nove Opel Astra Sedan 2013 prototipa za vrijeme testne vožnje.

Kao što možete uočiti, prednji kraj se jasno može vidjeti. To je zato što  zadržava elemente dizajna iz svoje hatchback varijante. Međutim, odozada prima dizajn koji je vrlo sličan dizajnu Insignie.

Nastavi čitati

2013 Allegra / Junior snimljena na zimskom testiranju

Opel aktivno radi na razvoju svog novog gradskog mališana koji će se suprotstaviti konkurenciji poput Voklswagen Up. Ime novoga modela još nije službeno potvrđeno ali se pretpostavlja da će biti Allegra ili Junior.

Izgled vozila je prilično kamufliran na ovom špiunskim fotografijama, no već postoji osnovna ideja što se krije ispod kamuflaže. Glasine kažu da će većina dizajna inspirirana Opel Trixx konceptom predstavljenim 2004. godine.

Opelov novi gradski mališan se očekuje u prodaji tijekom 2013 s osnovnom cijenom od oko 10000€. Prvi nastup ovoga vozila očekujte već krajem ove godine.

Nastavi čitati

Nove špijunske fotke novog Opelovog mališana

Maleni gradski automobili neizostavan su dio game svakog ozbiljnog proizvođača suvremenih prometala. MINI, Fiat 500, a od nedavno i VW Up! modeli su s kojima bi se trebao mjeriti Opelov mališan kojeg trenutno znamo pod nazivom Junior…

Ovaj gradski automobil u Opelovim je planovima već nekoliko godina. Nakon perioda u kojem je taj projekt gotovo potpuno odbačen, stav Opelovog europskog šefa Nicka Reillya ipak mu je osigurao ulazak u serijsku proizvodnju za koju se Junior već naveliko sprema. Opelov je plan ovaj automobil pustiti na tržište početkom 2013. godine što znači da se prototip koji vidite na dostupnim špijunkama trenutno nalazi u završnoj fazi testiranja.

Nastavi čitati

Špijunske fotografije Astre OPC 2012

Focus ST je imao svoj trenutak na Frankfurt Moto Show-u, ali sada je Opel  privukao pozornost s novom Astrom OPC od 300 ks, a slike nam daju prve dojmove novog modela.
Na temelju Astre GTC sa troja vrata  koja ima dramatične C stupove i lukove mišićnog izgleda – OPC se temelji na sportskom izgledu sa novim bodykitom

Od dvolitrenog turbo motora ocekujemo da ce raspolagati s oko 300 konjskih snaga (220kw / 295 bhp). – ogroman porast s obzirom na 240ks iz stare  Astre OPC. Sva snaga biti će dostavljena na prednje kotače sa ograničenim slip-diferencijalom za koji se očekuje se da će biti postavljen kao standardni dio .

Nastavi čitati

Astra cabrio 2013 snimljena sa spuštenim krovom

WorldCarFans fotografi su snimili Astru cabrio model 2013 kako odmjerava snage s Audijem A3 te BMW-om serije 1 cabrio. Na sebi noseći tešku kamuflažu ovaj prototip, čini se, ima poznatu prednju masku no sve iza A stupa je jedinstveno. Auto je zatečen sa spuštenim krovom, no prethodna su izvješća govorila o metalnom krovu koji bi smanjio ukupnu težinu vozila te optimizirao potrošnju goriva.

Motori će najvjerojatnije biti prenešeni iz standardne Astre, no ovjes bi mogao biti istovjetan onome iz GTC modela koji se očekuje krajem godine / početkom iduće na tržištu.

Bez obzira na detalje, Astra cabrio će se proizvoditi u Poljskoj odakle se prvi produkcijski primjerci očekuju u 2013. Više slika pogledajte u nastavku.

Nastavi čitati